CBD og søvn

Undersøgelser har vist, at 60 procent af CBD-brugerne nævner søvnløshed som hovedårsagen til at de tager CBD, og ​​andre undersøgelser har citeret CBD’s evne til at hjælpe med stress og angst, der kan forværre søvnproblemer. Men gør CBD dig virkelig søvnig?

Endocannabinoid Systemet

Der er stadig en debat om, hvorvidt CBD rent faktisk fremkalder søvn eller døsighed. Vi ved, at CBD interagerer med vores endocannabinoide system for at hjælpe vores organer med at opnå homeøstase eller balance. Homeøstase kan føre til mindre stress og en følelse af generel afslapning og velvære, hvilket igen kan forbedre søvnkvaliteten. Endocannabinoid-systemet er et cellulær signalnetværk, der spiller en rolle i vores humør, smerte, appetit og næsten enhver fysiologisk proces i kroppen. Forskere lærer stadig mere om de beroligende virkninger af CBD, men ved, at CBD interagerer med mange forskellige hjernekemikalier og receptorer, og disse interaktioner påvirker en række funktioner, herunder søvn.

CBD og søvnforskning

Forskning på CBD og søvn er i øjeblikket ufuldendt. I en 2013-undersøgelse i Journal of Psychopharmacology fandt forskerne, at mus, der fik mindre mængder CBD, blev mere aktive, men højere doser gjorde musene døsige. En meget tidligere undersøgelse udgivet i 1981 viste, at personer, der modtog CBD, sov længere og mere dybt med færre afbrydelser.

Imidlertid fandt en 2016 undersøgelse, at CBD aktiverer neuroner i hypothalamus, som faktisk fremmer opmærksomhed, hvilket betyder, at CBD faktisk kunne få dig til at føle sig mere fokuseret og vågen. En 2018 undersøgelse viste, at CBD ikke ændrede søvnmønstre hos enkeltpersoner med allerede sunde søvncykler. En 2017 gennemgang af al litteratur relateret til CBD og søvn konkluderede, at CBD har potentiale som behandling for adfærdsuorden i REM søvn og overdreven søvnighed i dagtimerne.

Skal jeg prøve CBD for søvnløshed?

Afslutningsvis kan CBD hjælpe med mange af de underliggende årsager til søvnløshed eller andre søvnproblemer, og for mange kan der ydes effektiv lindring. Mere forskning er nødvendig for at finde ud af, hvorfor så mange finder CBD effektive til søvnproblemer, og i sidste ende er hver persons oplevelse med CBD unik.

Lær mere om CBD ved at besøge ECHOs uddannelsesside. 
https://echoconnection.org/education/

Keep up with the latest educational articles on ECHO by following us on Facebook, Twitter,Instagram, and YouTube.

Artiklen er frit oversat til dansk efter denne artikel:

BY ANDREA /  WEDNESDAY, 15 AUGUST 2018 /  PUBLISHED IN EDUCATION

Leave a comment

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk